Om

Jag har arbetat med alla möjliga material och på olika sätt genom åren, akvarell, gouache, blyerts, tusch, kol, grafit, metall, lera, bildvävning och vävning, betong, gips, äggoljetempera och olja. När det gäller måleri är min favorit riktigt ålderdomlig, skiktmåleri – ibland känns tekniken helt magisk. Jag har förstås målat och tecknat kroki, stilleben och porträtt som övning, det är bra  för att komma igång, men det härligaste är när penseln går av sig självt. Sedan jag gick ut Konstfack har jag separatutställningar och/eller ställt ut tillsammans med andra i stort sätt varje år. Här på sidan finns några exempel på verk från 1990 och framåt.

Jag är medlem i Konstnärs Centum öst. Där finns också några bilder. http://www.konstnarscentrum.org/kcost/medlemmar/annamaria-forsberg/

Annars jobbar jag på Järfälla gymnasium i Jakobsberg, Järfälla, som lärare i flera olika bildämnen. Tänker ofta att jag har fått världens bästa jobb som får kombinera det roligaste jag vet!  Har arbetat i eget företag sedan länge huvudsakligen med konstnärlig verksamhet, grafisk formgivning, illustration mm.